Rotondes: fietsers/voetgangers krijgen voorrang

Home > Inwoners > Werk in uitvoering > Rotondes: fietsers/voetgangers krijgen voorrang

Rotondes: fietsers/voetgangers krijgen voorrang

In de eerste helft van 2019 verandert de verkeerssituatie bij rotondes binnen de bebouwde kom in Waddinxveen. Fietsers krijgen op de rotondes voorrang. Dit geldt voor alle rotondes, waardoor er duidelijkheid komt voor alle verkeersdeelnemers.

Wat gaat er gebeuren?

Fietsers (en voetgangers) krijgen voorrang wanneer zij op de rotonde zijn binnen de bebouwde kom en bij het op- en afrijden van de rotonde.

Automobilisten moeten fietsers en voetgangers voorrang geven. Acht rotondes binnen de bebouwde kom van Waddinxveen worden aangepast aan de nieuwe voorrangsregels. Vier rotondes “verbouwen” we (zie rode cirkels) en bij de overige vier rotondes wordt alleen de belijning aangepast en rood asfalt toegevoegd (zie groene cirkels).

De rotonde op de Kanaaldijk met de aansluiting naar de Kouwe Hoek en de Zuidelijke Rondweg ligt buiten de bebouwde kom. Hier wijzigen de voorrangsregels niet.

Om welke rotondes gaat het?

  1. Kerkweg-Oost – Juliana van Stolberglaan – Kanaalstraat
  2. Chopinlaan – Willem de Zwijgerlaan – Beethovenlaan
  3. Chopinlaan – Kerkweg-West – Esdoornlaan
  4. Esdoornlaan – Sniepweg –Dreef
  5. Oude Dreef – Dreef – Beijerinkcklaan
  6. Verlengde Dreef – Polderlaan
  7. Beijerincklaan – Zuidplaslaan – Parklaan
  8. Beijerincklaan – Zuidelijke Rondweg -Sterrenlaan

Wanneer voeren we de werkzaamheden uit?

In het 2e kwartaal gaan we de werkzaamheden uitvoeren.

Wat betekent dit voor het verkeer gedurende de werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden in fases plaats: rotonde voor rotonde. We proberen de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te verminderen door het instellen van omleidingsroutes. Deze omleidingsroutes worden op tijd aangegeven via verwijsborden. Tijdens de werkzaamheden blijven de rotondes zoveel mogelijk bereikbaar voor langzaam verkeer. Afhankelijk van de werkzaamheden kunnen de rotondes dan alleen lopend gepasseerd worden. Onder aan deze pagina vindt u de planning, de omleidingsroutes en een overzicht van de afzettingen.

Openbaar Vervoer

Busmaatschappij Arriva is geïnformeerd over de werkzaamheden zodat zij als dat nodig is de busroute kan aanpassen. Informatie over de omleidingen kunt u vinden via: https://www.arriva.nl/zuidholland/reisinformatie-3/omleidingen-stremmingen.htm?regioid=102230

De rotonde Chopinlaan - Willem de Zwijgerlaan - Beethovenlaan in de oude situatie en de nieuwe situatie (tekening).

Contact

De werkzaamheden zullen gedaan worden door Gebr. Van Kessel. De contactpersoon is de omgevingsmanager van Gebr. Van Kessel, Marieke Maas. U kunt haar bereiken via waddinxveen@kessel.nl of tel. nr. 06-25751209.

RSS