eHerkenning

eHerkenning

logo eherkenning

Wat is eHerkenning?

U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij een website van de overheid, zo kunnen ondernemers (stichtingen en verenigingen) dat met eHerkenning.

eHerkenning is dus een inlogsysteem, waarmee ondernemers met één (en dezelfde) sleutel kunnen inloggen bij diverse overheden, instellingen of andere organisaties.

Het is eigenlijk gewoon een digitale toegangspoort waar wordt gecontroleerd of de persoon daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is. Maar ook of hij namens deze organisatie mag doen wat hij wil doen.

Bekijk het filmpje waar een Waddinxveense ondernemer aan het woord is over e-herkenning, gewoon doen, aldus een Waddinxveense ondernemer.

Inloggen met eHerkenning

Wanneer u wilt inloggen op een website die eHerkenning gebruikt heeft u een eHerkenningsmiddel nodig; uw inlogmiddel. U kunt uw eHerkenningsmiddel aanvragen bij  6 erkende leveranciers.

 Waar moet u op letten bij het aanvragen van een eHerkenningsmiddel?

 1. Persoonsgebonden

Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen of gedeeld. Dit gaat fraude tegen en een organisatie is er zo altijd zeker van dat de juiste medewerker inlogt om namens de organisatie zaken te doen.

2. Betrouwbaarheidsniveau

Het is belangrijk dat u weet welk betrouwbaarheidsniveau bij de webdienst hoort waar u moet inloggen. Op basis daarvan vraagt u een eHerkenningsmiddel aan. De gemeente Waddinxveen gebruikt op dit moment voor alle producten en diensten die online met behulp van eHerkenning kunnen worden aangevraagd het laagste betrouwbaarheidsniveau: EH1.

3. Prijs

Meestal zijn er kosten aan de aanvraag van een eHerkenningsmiddel verbonden. U betaalt per eHerkenningsmiddel. De kosten  zijn afhankelijk van de leverancier en het gewenste betrouwbaarheidsniveau.

Connectis is een bedrijf dat gratis EHerkenningsmiddelen op niveau EH1 aanbiedt (tot 5 gratis accounts per bedrijf). Dit is het niveau dat de gemeente Waddinxveen gebruikt voor de producten en diensten die op dit moment via de website digitaal met behulp van eHerkenning kunnen worden aangevraagd.

4. Inlogmethode

Afhankelijk van de leverancier en het betrouwbaarheidsniveau van uw herkenningsmiddel,  kunt u inloggen met eHerkenning via bijvoorbeeld: gebruikersnaam – wachtwoord, token, mobiel en SMS, of via een certificaat.

Nu bij de gemeente Waddinxveen

Bedrijven (organisaties, verenigingen of instellingen) kunnen onderstaande producten en diensten digitaal aanvragen bij de gemeente Waddinxveen:

Toekomst

De gemeente Waddinxveen streeft ernaar zo veel mogelijk producten en diensten (ook) digitaal aan te bieden. Op die manier hoeven ondernemers niet op een bepaalde tijd naar het gemeentehuis te komen, maar kunnen zij een en ander desgewenst achter de computer afhandelen op een moment dat het hun uitkomt. Hiervoor moet de informatie over het betreffende product of dienst op de website dus duidelijk zijn en geen vragen oproepen bij de lezer. Erg ingewikkelde producten / diensten vallen hierdoor af. Daarnaast moet de wet volledig digitale afhandeling toestaan.

Zijn er zaken waarvan u als ondernemer denkt dat ze digitaal afgehandeld zouden moeten kunnen worden? Dat horen wij dan graag van u via gemeente@waddinxveen.nl. Samen kunnen we dan alle mogelijkheden onderzoeken en maken we het aantal digitaal af te handelen producten en diensten bij de gemeente compleet.

Meer (achtergrond)informatie

Meer informatie over eHerkenning kunt u o.a. vinden op:

Contact gemeente

Contactformulier
Telefoon: 14 0182 (geen kengetal)
Beukenhof 1, 2741 HS
Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen
Facebook: @gemeenteWaddinxveen
Twitter: @gemeenteWveen
WhatsApp: 06 38825030

Afspraak maken

Alle contactgegevens


Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het ondernemen?

Op Ondernemersplein.nl vindt u alle informatie van de overheid voor ondernemers.