Milieueffectrapport N207-Zuid fase 1 en concept voorkeursalternatief N207-Zuid

Home > Bestuur > Bestemmingsplannen en milieueffectrapportages > Milieueffectrapportages > Milieueffectrapport N207-Zuid fase 1 en concept voorkeursalternatief N207-Zuid

Milieueffectrapport N207-Zuid fase 1 en concept voorkeursalternatief N207-Zuid

De provinciale weg N207 en de wegen ten westen van de N207 worden steeds voller, met name in Waddinxveen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Waddinxveen en Alpen aan den Rijn willen de bereikbaarheid en leefbaarheid van dit gebied verbeteren.

Het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland en de colleges van Alphen aan de Rijn en Waddinxveen kiezen als concept-voorkeursalternatief voor de Verlengde Bentwoudlaan als een eerste maatregel voor een meer robuuste infrastructuur in de regio.

Om dit mogelijk te maken is aanpassing van de bestemmingsplannen in zowel de gemeente Alphen aan den Rijn als Waddinxveen noodzakelijk. Onderdeel van de aanpassing van de bestemmingsplannen vormt een milieueffectrapportage-procedure (m.e.r.-procedure).

Het doel van de m.e.r.-procedure is het in beeld brengen van de milieueffecten van de gewenste voorzieningen. Deze effecten worden beschreven in een milieueffectrapport (MER).

De m.e.r.-procedure is bij dit traject in een eerste en tweede fase verdeeld. In de eerste fase worden varianten op hoofdlijnen vergeleken om tot een voorkeursalternatief te komen. In fase 2 wordt het voorkeursalternatief als onderdeel en input voor de noodzakelijke bestemmingsplannen nader uitgewerkt.
De gemeente Alphen aan den Rijn treedt op als coördinerend bevoegd gezag.

Het rapport en samenvatting kunt u hieronder inzien.
Overige documenten kunt u inzien op de website: www.zuid-holland.nl/planstudieN207zuid.