Uitwerkingsplan Triangel plan 3 (Lint Tuinbouwweg en Station Triangel)

Home > Bestuur > Bestemmingsplannen en milieueffectrapportages > Uitwerkingsplan > Uitwerkingsplan Triangel plan 3 (Lint Tuinbouwweg en Station Triangel)

Uitwerkingsplan Triangel plan 3 (Lint Tuinbouwweg en Station Triangel)

plangebied up triangel plan 3

B&W hebben op 22 maart 2016 ingestemd met het Uitwerkingsplan Triangel plan 3.

Het is een uitwerking van het bestemmingsplan Triangel vastgesteld in september 2008. Het uitwerkingsplan is opgesteld met als doel het planologisch mogelijk maken van nieuwe woningen langs de Tuinbouwweg en het treinstation Triangel. Het plangebied voor deze opgave maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Park Triangel aan de zuidzijde van Waddinxveen. In het plangebied zijn twee locaties van belang. Beide locaties zijn grofweg met blauwe contouren weergeven in de navolgende afbeelding. De Tuinbouwweg staat haaks op de Tweede Bloksweg en buigt met een knik af naar het zuidwesten. De locatie waar het station Waddinxveen Triangel wordt aangelegd ligt ten zuidoosten van de Tuinbouwweg. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Wijzigingen uitwerkingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpuitwerkingsplan heeft van 21 januari tot en met 3 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er is één zienswijze ingediend. De binnengekomen zienswijze is beantwoord in de ‘Nota van beantwoording zienswijzen Ontwerpuitwerkingsplan Triangel plan 3’. Het ontwerpuitwerkingsplan is op basis van de zienswijze gewijzigd op de volgende punten:

  • de verbeelding is uitgebreid met die delen die tot het feitelijke station behoren;
  • de bestemming verkeer is opgenomen in de regels en in de juridische plantoelichting;
  • de afbeelding van het ontwerp van het station is opgenomen in de toelichting.

Tevens zijn er ambtshalve wijzigingen toegepast deels ten gevolge van voortschrijdend inzicht. Voor de hele lijst wordt u verwezen naar de stukken.

Het besluit, het uitwerkingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 31 maart gedurende zes weken (tot en met 11 mei 2016) ter inzage. De stukken zijn te raadplegen op www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (identificatienummer NL.IMRO.0627.upTriangelplan3-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan bij het college van B&W kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Triangel plan 3. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis en herstelwet

Het betreft een project waarop de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.