Vaststelling uitwerkingsplan Triangel plan 4

Home > Bestuur > Bestemmingsplannen en milieueffectrapportages > Uitwerkingsplan > Vaststelling uitwerkingsplan Triangel plan 4

Vaststelling uitwerkingsplan Triangel plan 4

B&W maken bekend dat zij op 9 mei 2017 het Uitwerkingsplan Triangel plan 4 hebben vastgesteld. Het is een uitwerking van het bestemmingsplan Triangel vastgesteld in september 2008).

Het plangebied is gelegen in Park Triangel. Het wordt met dit uitwerkingsplan mogelijk om binnen het plangebied woningen, een fietsenstalling bij het station en een voorzieningenstrook (onder andere voor basisonderwijs) te realiseren. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Wijzigingen uitwerkingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpuitwerkingsplan heeft van 16 februari tot en met 29 maart 2017 gedurende zes weken

ter inzage gelegen voor zienswijzen. De binnengekomen zienswijzen zijn beantwoord in de ‘Nota van beantwoording zienswijzen Ontwerpuitwerkingsplan Triangel plan 4.

Het ontwerpuitwerkingsplan is gewijzigd op de volgende punten:

  • Opnemen brandveiligheidseisen en hogere eisen voor een gelijke uitwerking
  • Aanpassingen als gevolg van stedenbouwkundig deelplan D
  • Scouting en buitenschoolse opvang in groenbestemming opnemen richting het park
  • Fietspad opnemen binnen de gemengde bestemming
  • Verleggen van de grens van de gemengde doeleinden dit vanwege de ‘meanderende’ waterlijn
  • Vergroten van het stationsplein

Voor de hele lijst wordt u verwezen naar de stukken.

Ter inzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan, het uitwerkingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 18 mei 2017 gedurende zes weken (t/m 28 juni) ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.upTriangelplan4-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpuitwerkingsplan kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Triangel plan 4. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis en herstelwet

Het betreft een project waarop de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.