Wijzigingsplan "Locatie Plaswijck"

Wijzigingsplan "Locatie Plaswijck"

B&W hebben op 11 mei 2010 het wijzigingsplan "Locatie Plaswijck" vastgesteld. Het plan is gewijzigd vastgesteld; de wijzigingen hebben betrekking op de maatvoering van het stratenpatroon.
Dit vaststellingsbesluit is een hernieuwd besluit. Het eerdere besluit omtrent vaststelling d.d. 9 maart 2010, zoals gepubliceerd d.d. 7 april 2010, is door B&W ingetrokken op 11 mei 2010. De reden hiervoor is dat één zienswijze abusievelijk niet is meegenomen in de besluitvorming op 9 maart 2010. Via het voorliggend besluit wordt deze zienswijze alsnog meegenomen in de besluitvorming. De vaststellingsprocedure wordt hiermee opnieuw doorlopen.

De locatie is gelegen tussen de Plasweg, de Avondster, de Rigel en de Centauri, in aansluiting op het bestaande woongebied van de wijk Zuidplas. Het plan heeft tot doel de ontwikkeling van woningbouw op deze locatie planologisch mogelijk te maken. Met het plan wordt invulling gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid, zoals opgenomen in het bestemmingsplan Bebouwde Kom Waddinxveen (vastgesteld mei 2007).

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, het wijzigingsplan zelf, de nota van beantwoording zienswijzen en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 20 mei 2010 gedurende zes weken (tot en met 30 juni 2010) tijdens openingsuren voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie.
Hieronder kunnen de stukken digitaal worden geraadpleegd.


Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan bij het College van B&W kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van het College van B&W tot vaststelling van het genoemde wijzigingsplan. Het beroepschrift moet gezonden worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.


Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.


Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn, treedt het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 

Zie ook: