Waddinxveen doet mee aan de Nationale Sportweek

Home > Inwoners > Sport in Waddinxveen > Waddinxveen doet mee aan de Nationale Sportweek

Waddinxveen doet mee aan de Nationale Sportweek

Dit item is gearchiveerd op 02-07-2017

Op zaterdag 17 september opent wethouder Brigitte Leferink om 11.30 uur de Nationale Sportweek op het Gouweplein te Waddinxveen. De Nationale Sportweek is een landelijke actie georganiseerd vanuit de NOC NSF en heeft als doel kennis te maken met allerlei sporten en ervaren hoeveel plezier sport geeft. Download hier het programma.

Het thema van de Nationale Sportweek is: ‘Ik neem je mee’. Dat betekent dat enthousiaste sporters een sportmaatje die niet of weinig sport, meenemen naar hun sportclub. Want samen sporten is leuk. Wethouder Leferink: “Sporten en bewegen zijn goed voor de gezondheid en welzijn. Sporten en bewegen dragen bij aan sociale integratie, de cohesie in de wijk en deelnemers leren omgaan met normen en waarden. Sport wordt dan ook een steeds belangrijker middel om maatschappelijke doelen te verwezenlijken”.

Programma

Tijdens de opening treedt op de catwalk Da Danza op waarna een ludieke sportmodeshow volgt door niemand minder dan enkele jeugdleden van deelnemende sportverenigingen. De catwalk is vervolgens vrij voor het mode-evenement SHOWTIME dat om 12.00 uur start met de najaarsmode 2016. Ook de rest van de sportweek staat boordevol sportieve activiteiten. Zo zijn er onder andere activiteiten bij TOOS en Ipse de Bruggen. Belangstellenden kunnen meedoen aan een Go-demonstratie, Bootcamp, Bubbelvoetbal en Walking football. Ook komt de sportbus langs bij de scholen. Kortom; een gevarieerd programma voor jong en oud, mobiel en minder mobiel.

Om het sporten extra te stimuleren is er voor alle inwoners van Waddinxveen een strippenkaart waarmee gratis proeflessen of trainingen gevolgd kunnen worden bij verschillende sportverenigingen in Waddinxveen. De strippenkaart wordt gelanceerd tijdens de Nationale Sportweek en is geldig tot 1 juli 2017.

Kijk vanaf 17 september voor het volledige programma van de Nationale Sportweek en de Sport Strippenkaart.