Workshops 'Vergroten Weerbaarheid'

Home > Inwoners > Sport in Waddinxveen > Workshops 'Vergroten Weerbaarheid'

Workshops 'Vergroten Weerbaarheid'

Dit item is gearchiveerd op 24-01-2018

In de week van de internationale vrouwendag die op 8 maart heeft plaatsgevonden, heeft de gemeente Waddinxveen in samenwerking met het Coenecoop College workshops georganiseerd genaamd ‘Vergroten Weerbaarheid’

Geweld tegen vrouwen is een hot item. In dat licht past een workshop over weerbaarheid in relatie tot zelfbeheersing en zelfverdediging. Daarnaast zijn deze workshops een mooi voorbeeld van ‘Vitaal Sportbeleid’ waarbij sportverenigingen en andere organisaties samenwerken.

Deze workshops waren voor de talentstroomsport leerlingen van het 1e en het 2e jaar en vonden plaats op 7 en 9 maart. Er waren verschillende workshops beschikbaar die door verschillende gastdocenten werden gegeven. De leerlingen kregen Judo van David van Balgooi namens Den Edel, Taekwondo en boksen van Dico Hoogeveen namens Jitae, Aikido van Theun Jelsma namens Dojo Kinonagare en Weerbaarheidstraining van David van Wijngaarden namens de Politie Waddinxveen. De wethouder Sport, Brigitte Leferink, was bij de afsluiting op woensdag 9 maart aanwezig om de meningen van de scholieren op te halen en de gastdocenten te bedanken.